SKŁADNIKI NA 24 SZTUKI:
- 200 g mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 opakowania (ok. 60 g) sezamków, pokruszonych
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej
- 140 g miękkiego masła
- 200 g cukru
WYKONANIE:
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Drewnianą łyżką wymieszaj masło z cukrem. Dodaj jajko i kakao. Mieszając dodaj pozostałe składniki. Wstaw na 20 minut do lodówki.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Nakładaj porcje ciasta (wielkość coś pomiędzy jajkiem, a orzechem włoskim) w odległości 4 cm od siebie - ciastka bardzo rosną wszerz.Wstaw do piekarnika i piecz 12-15 minut, aż będą brązowe.
Wyjmij ciastka z piekarnika i zdejmij wraz z pergaminem, połóż na stole i pozwól wystygnąć. Jeżeli się skleiły rozdziel nożem, gdy są ciepłe.
Spróbuje je zrobić, bo wyglądają smacznie :3
OdpowiedzUsuńM N I A M <3
OdpowiedzUsuńjakie pyszności! *.*
OdpowiedzUsuńmoommoom !!!*_*
OdpowiedzUsuńmniam
OdpowiedzUsuńmniammm *.*
OdpowiedzUsuńZapisałam notkę w zakladkach z przepisami. Zrobię ♥
OdpowiedzUsuńKurcze, przepisz jest prosty:) Może zrobię na weekend:D
OdpowiedzUsuńwyglądają smacznie:)
OdpowiedzUsuńUwiebiam ciasteczka. ^^
OdpowiedzUsuńSmacznie wyglądają. :3
Ciekawe, muszę wypróbować. :D
OdpowiedzUsuńzjadłabym takich ciasteczek, ach! :) dawno mnie u Ciebie nie było!
OdpowiedzUsuńobserwuję śliczna!
Ślinka mi cieknie! Nie lubię sezamu, ale i tak zjadłabym:)
OdpowiedzUsuń