SKŁADNIKI NA 6-7 PORCJI:
- 3-4 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/2 niedużego selera
- 2 kostki rosołowe
- ryż lub makaron typu świderki
- słoiczek koncentratu pomidorowego, albo krojone pomidory bez skórki z puszki (ja wybrałam koncentrat)
- 2 ziarnka ziela angielskiego
- 3 ziarenka pieprzu czarnego
- sól, pieprz mielony
WYKONANIE:
- Do garnka wlać wodę (1,5 litra), wrzucić kostki rosołowe i dodać jedną łyżeczkę soli. Dodać ziarnka ziela angielskiego oraz ziarenka pieprzu. Zagotować.
- Obrać warzywa i albo zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli chcecie aby zupa była gęstsza), albo kroimy następująco: marchewki w krążki, pietruszkę na pół, a pół selera kroimy na dwie części. Warzywa wrzucić do wywaru i doprowadzić do wrzenia.
- Dołożyć cały słoiczek koncentratu pomidorowego, albo pomidorów z puszki i doprawić zmielonym pieprzem, ciągle mieszając. Zagotować.
SMACZNEGO :)
twój blog nie wyświetla się w aktywności na bloggerze ani na bloglovinie, możesz coś z tym zrobić?
OdpowiedzUsuń